Повернутися до звичайного режиму
Підписатися на RSS

У Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся Шостий Міжнародний форум - презентація «Інноватика в сучасній освіті»

Інновації стали сутністю практичних реформ, що здійснюються у навчальних закладах, гарантією високоякісних змін на шляху до формування конкурентоспроможного покоління, професійної компетентності та духовного зростання особистості.

У Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся Шостий Міжнародний форум - презентація «Інноватика в сучасній освіті», метою якої є обмін досвідом із впровадження інновацій і наукових розробок у навчально-виховний процес й пошук ефективних шляхів її реалізації. У заході взяло участь 560 навчальних закладів різних рівнів і форм власності, наукових установ, методичних центрів, регіональні та муніципальні органи управління освітою, видавництва, фонди, асоціації, закордонних освітніх агенцій, підприємств, бізнес-структур з 22 регіонів України, Польщі, США, Франції, Словаччини.

/Files/images/ForumInovatyka1.jpg

Форум відкрили перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун та президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремінь.

У конкурсних роботах заклади презентували власний досвід та практичні наробки з різних номінацій. До оргкомітету було подано 387 робіт. Не залишився осторонь і Сторожинецький район Чернівецької області. Журі конкурсу, до складу якого ввійшли науковці, представники Інституту інноваційних технологій, Національної академії педагогічних наук України, високо оцінили роботу нашого директора.

/Files/images/ForumInovatyka3.jpg

Освіту підгірського краю представила Алієва Світлана Петрівна, директор Сторожинецької районної гімназії. Під час презентації « Впровадження інновацій в освітніх закладах Чернівецької області» Світлана Петрівна поділилась досвідом реалізації моделі сучасної школи шляхом розв’язання таких проблем, як:

· проблема фахових знань технологій навчання та учіння;

· проблема створення такої системи організації школи, яка допомагає накопичувати знання та ділитися ними.

Також учасниця форуму наголосила на тому, що основні концептуальні засади функціонування закладу полягають в здійсненні переходу від формування в учнів знань, умінь та навичок до школи, орієнтованої на розвиток базових здібностей та ключових компетенцій, які дозволяють в майбутньому керувати здобутими знаннями.

Учасники та відвідувачі виставки відзначили актуальність та змістовність представлених матеріалів Сторожинецького закладу освіти. За активну роботу з впровадження педагогічних інновацій у навчально-виховний процес та за вагомий внесок у розвиток національної освіти директор Сторожинецької районної гімназії була нагороджена дипломом лауреата І ступеня і золотою медаллю в номінації «Педагогічна майстерня як інноваційна технологія підвищення якості освіти».

/Files/images/ForumInovatyka2.jpg

Ми, в свою чергу, з гордістю вітаємо нашого переможця, і хочемо відзначити ефективність й змістовність виставки, широкий спектр поглядів на розв’язання актуальних проблем освіти, значимість практичного досвіду, який презентувала Алієва Світлана Петрівна.

Кiлькiсть переглядiв: 733

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.