Повернутися до звичайного режиму
Підписатися на RSS

Прибирання

Людина - частина природи: вона не може жити поза її межами. Сучасний екологічний стан Буковини викликає занепокоєння. Тому на нашу думку трудові акції, десанти, рейди, місячники санітарної очистки, зелені патрулі – це невідꞌємна частина заходів із боротьби з забрудненням оточуючого середовища. Учнівська молодь Сторожинецької районної гімназії неабияк перейнялася проблемами навколишнього середовища свого міста, цьому сприяла організація місячника санітарної очистки в рамках Всеукраїнської трудової акції «За чисте довкілля», протягом квітня поточного року Акція передбачала заходи : із впорядкування та благоустрою територій довкола навчального закладу, вулиць міста засобами "трудових десантів", операцій з прибирання та вивезення сміття, ліквідації стихійних сміттєзвалищ; очищення та впорядкування водних джерел і прибережних смуг; прибирання парків, скверів. Площа території навколо гімназії складає близько 2,3 га, її можна поділити на 4-ри функціональні зони: центральний вхід, зона відпочинку, спортивний майданчик, зона зелених насаджень.

/Files/images/Прибирання1.jpg

Кожне із вище вказаних місць має свого «господаря», учнів, які постійно прибирають територію від сміття, висаджують та висівають декоративні квітучі рослини на клумби та доглядають за ними. Всього було посіяно 12 видів однорічних квітів, серед яких: айстри , сальвії, чорнобривці, майори, мальви, а також багаторічні квіти – покровка , хризантеми, піони .
Також було впорядковано грунт та висаджено квіти на рабатці (100 м.), що ідуть вздовж узбічча вулиці Видинівського. Весь літній і осінній період вони майорітимуть чорнобривцями і айстрами.
Окрім власної території навколо гімназії, учнівська молодь неодноразово брала участь в зелених рейдах до залізничної колії, що знаходиться неподалік від навчального закладу. Саме тут на нас чекало розчарування та обурення, адже територія дуже засмічена. Впродовж місячника було ліквідовано два несанкціонованих сміттєзвалища, було зібрано близько 85 мішків з різним непотребом, сміттям пластиковими та скляними пляшками.

/Files/images/Прибирання2.jpg

Також відповідно до плану розподілу ділянок міста між підприємствами і організаціями, гімназія провела прибирання самого зеленого серця Сторожинця - парку імені Ю. Федьковича. Радує нас те, що в центрі міста все таки чисто і гімназисти не зайшли в парку багато сміття і непотребу.
Неабияка гордість переповнює педагогів за те, що саме молодь - це майбутнє нації, що прагне зробити своє життя кращим власними зусиллями, обурюється за несправедливість, чужу недбалість та байдужість в проблемах навколишнього середовища, вчиться любити та шанувати природу вже змалечку, берегти природні ресурси, не кидати сміття та інший непотріб в не відведених для цього місцях.

Кiлькiсть переглядiв: 838

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.